€10 korting per nacht bij online reservering

Beleef Brugge

The Swan Hotel Collection

Brugge is niet alleen de ideale stad indien u cultuur wil opsnuiven. De UNESCO werelderfgoedstad vormt ook de perfecte uitvalsbasis voor een citytrip indien u graag shopt of houdt van een gastronomisch weekendje. Brugge heeft veel te bieden, van gezellige marktjes tot de mooiste winkels en leuke restaurants en bars. Lees hieronder onze tips en beleef Brugge op een unieke manier.

Beleef Brugge shoppend

Brugge is de ideale shopstad. Elke zaterdag en tijdens koopzondagen, elke eerste zondag van de maand, worden de Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat en de Noordzandstraat verkeersvrij gemaakt tussen 13u en 18u. De voornaamste winkelstraten strekken zich uit tussen de Markt en de oude stadspoorten. Tussen de Noordzandstraat en de Zuidzandstraat ligt het kleine, elegante winkelcentrum Zilverpand verborgen. Beleef Brugge shoppend en geniet van al het moois dat Brugge te bieden heeft.

Beleef Brugge en zijn gezellige marktjes.
Foto: Jan D'Hondt

Beleef Brugge en zijn gezellige marktjes

In de historische stadskern van Brugge vinden ook wekelijks gezellige marktjes plaats. Zo is er de Woensdagmarkt, een foodmarkt die plaatsvindt op de Markt. Daarnaast is er elk weekend de Zaterdagmarkt op ’t Zand, en kan u van woensdag tot en met zaterdag de Vismarkt bezoeken. In december kan u de kerstsfeer opsnuiven op de Kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein. Beleef Brugge kuierend over de gezellige marktjes en geniet van de vele pittoreske straatjes.

Beleef Brugge artistiek.
Foto: Jan D'Hondt

Beleef Brugge artistiek

Ook voor wie houdt van kunst en antiek, is Brugge de perfecte stad. Elk weekend, uitgezonderd tijdens de wintermaanden, vindt in Brugge de Ambachten- & Brocantemarkt plaats langs de Dijver, een aanrader voor wie houdt van antieke kunst. Beleef Brugge op artistiek vlak en leef u uit op de Zandfeesten, de grootste brocantemarkt van Vlaanderen en een ware publiekstrekker. Daarnaast biedt de stad diverse kunst- en antiekwinkels, goed voor urenlang snuisterplezier! Meer informatie kan u vinden op www.visitbruges.be

Beleef Brugge culinair

Ook op culinair vlak is Brugge een topbestemming. De stad herbergt verschillende sterrenzaken zoals De Jonkman, Sans Cravatte, Den Gouden Harynck en Auberge de Herborist. Brugge biedt voor ieder wat wils, van gastronomische restaurants tot gezellige bistro’s. U kan een glas drinken in het oudste café van Brugge, Vlissinghe, of u kan uiteraard ook terecht in de hotelbars van The Swan Hotel Collection: de bar van Hotel Dukes’ Palace, de lounge van Grand Hotel Casselbergh, de hotelbar van The Peellaert of de lounge van Hotel Aragon. The Swan Hotel Collection beschikt over een eigen restaurant, Restaurant Dukes, waar u steeds welkom bent voor een hapje of een drankje. Beleef Brugge zoals u wil, boek nu uw verblijf en geniet van de laagste prijsgarantie, of contacteer ons voor meer informatie. 

Top hotels
Top locaties
Brugge hotel weekendje Brugge citytrip
Hotel Aragon
Naaldenstraat 22, 8000 Brugge
+32(0)50 33 35 33
Brugge hotel weekendje Brugge citytrip
Hotel Dukes' Palace
Prinsenhof 8, 8000 Brugge
+32(0)50 44 78 88
Brugge hotel weekendje Brugge citytrip
Grand Hotel Casselbergh
Hoogstraat 6, 8000 Brugge
+32(0)50 44 65 00
Brugge hotel weekendje Brugge citytrip
Hotel The peellaert
Hoogstraat 20, 8000 Brugge
+32(0)50 33 78 89