€10 korting per nacht bij online reservering

Brugge bezoeken: tips voor een uitstapje

The Swan Hotel Collection

De hotels van The Swan Hotel Collection zijn de ideale uitvalsbasis om Brugge te bezoeken. Onze hotels bevinden zich op minder dan honderdvijftig meter van De Markt, waardoor ze strategisch gelokaliseerd zijn in het historisch hart van de stad en de perfecte overnachtingsplek vormen als u een uitstap naar Brugge wil maken. Deze tien klassieke, niet te missen bezienswaardigheden liggen op wandelafstand verwijderd van onze hotels. Brugge bezoeken: tips vindt u hier.

Brugge bezoeken: tips voor religieuze bezienswaardigheden

Brugge bezoeken: tips nodig voor een uitstap langs de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden? De Onze-Lieve-Vrouwekerk herbergt een rijke kunstcollectie zoals de wereldberoemde ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo, beschilderde grafkelders en de praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute. Ook de Godshuizen zijn de moeite waard om te bezoeken: deze gemoderniseerde woonerven met pittoreske tuintjes en witgeschilderde gevels zijn de ideale plek om tot rust te komen. Het Prinselijk Begijnhof met verstilde kloostertuin en begijnhofmuseum is de weerspiegeling van het dagelijkse leven in Brugge uit de zeventiende eeuw.

Foto: Jan D'Hondt

Brugge bezoeken: tips voor toeristische trekpleisters

Brugge bezoeken: tips voor toeristische bezienswaardigheden nodig? De Rozenhoedkaai baadt in een tijdloos decor en behoort tot één van de meest gefotografeerde plekjes van de stad. Op De Brugse Reien kan u varend geheime tuinen, charmante bruggen en wondermooie stillevens ontdekken. Het Concertgebouw, internationaal muziek- en kunstencentrum, exposeert het beste van de hedendaagse dans en klassieke muziek. Op De Markt vindt u het Belfort, het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck en het neogotische Provinciaal Hof.

Brugge bezoeken: tips bij The Swan Hotel Collection.
Foto: Jan D'Hondt

Brugge bezoeken: tips voor historische bezienswaardigheden

Brugge bezoeken: tips voor een uitstap met historisch karakter gezocht? Wie graag historische sferen opsnuift, moet beslist een bezoekje brengen aan De Burg. Deze oorspronkelijke uitvalbasis van de Graaf van Vlaanderen werd later de plek van waaruit het platteland werd bestuurd en kwam nog later in handen van de rechtbanken. Ook in Het Hanzekwartier, het voormalige Brugse handelsknooppunt, is de sfeer van toen nog steeds voelbaar. Ook herbergt deze UNESCO-werelderfgoedstad de wereldvermaarde kunstwerken van De Vlaamse Primitieven zoals Jan Van Eyck en Hans Memling. 

Brugge bezoeken: tips bij The Swan Hotel Collection

Al deze bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand van onze hotels, waardoor u niet beter kan overnachten dan bij The Swan Hotel Collection indien u deze historische stad wenst te bezoeken. Boek nu rechtstreeks bij ons en geniet van de laagste prijsgarantie. Tips nodig voor een uitstap met religieus, toeristisch of historisch karakter? Het team van The Swan Hotel Collection staat voor u klaar. Brugge bezoeken: tips nodig? Contacteer ons gerust voor meer informatie! 

Top hotels
Top locaties
Brugge bezoeken Brugge bezoeken tips Brugge hotel
Hotel Aragon
Naaldenstraat 22, 8000 Brugge
+32(0)50 33 35 33
Brugge bezoeken Brugge bezoeken tips Brugge hotel
Hotel Dukes' Palace
Prinsenhof 8, 8000 Brugge
+32(0)50 44 78 88
Brugge bezoeken Brugge bezoeken tips Brugge hotel
Grand Hotel Casselbergh
Hoogstraat 6, 8000 Brugge
+32(0)50 44 65 00
Brugge bezoeken Brugge bezoeken tips Brugge hotel
Hotel The peellaert
Hoogstraat 20, 8000 Brugge
+32(0)50 33 78 89