€10 korting per nacht bij online reservering

Brugge ontdekken zoals u het wilt

The Swan Hotel Collection

Bent u op zoek naar de perfecte bestemming voor een weekendje weg? Brugge is dé place to be! Deze veelzijdige stad biedt voor ieder wat wils, van restaurants en winkels tot historisch-religieuze bezienswaardigheden en cultuur. Brugge ontdekken? De hotels van The Swan Hotel Collection bevinden zich op een boogscheut van De Markt, waardoor ze de perfecte overnachtingsplek vormen voor een verblijf in de magische stadskern. Indien u rechtstreeks bij ons boekt, geniet u steeds de laagste prijsgarantie.

Musea in Brugge ontdekken

Brugge herbergt heel wat historische musea. In de vijftiende eeuw vestigden zich de grote Vlaamse Primitieven Jan Van Eyck en Hans Memling in Brugge. Hun wereldvermaarde kunstwerken kan u bewonderen in het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Salvatorskathedraal. Voor een uitstap met typisch Belgisch karakter kan u een bezoekje brengen aan het Frietmuseum, het Chocolademuseum ‘Choco-Story’, de brouwerijen De Halve Maan en Bourgogne de Flandres, het Biermuseum ‘Bruges Beer Experience’ of het Diamantmuseum. Wilt u musea in Brugge ontdekken? Dan zijn ook het Torture Museum ‘De Oude Steen’ en het Lampenmuseum ‘Lumina Domestica’ de moeite waard.

 

Historische bezienswaardigheden in Brugge ontdekken

U kan ook tal van historische bezienswaardigheden in Brugge ontdekken. Op de Markt kan u het Belfort met beiaard een bezoekje brengen, alsook het Huis Boechoute en het Provinciaal Hof. Op De Burg zijn het Stadhuis en De Brugse Vrije een absolute aanrader. Ook het Huidenvettersplein en de Vismarkt, de Rozenhoedkaai en het Jan Van Eyckplein met Tolhuis en Poortersloge zijn historische bezienswaardigheden die u niet mag missen. Op ’t Zand vindt u het Concertgebouw en aan de Brugse Vesten is de Sint-Janshuismolen een voltreffer. Op het Arentshof vindt u de Bonifaciusbrug en ook het Begijnhof en het Walplein zijn klassiekers die uw bezoek aan de stad compleet zullen maken.

Foto: Jan D'Hondt

Religieus erfgoed en parken in Brugge ontdekken

Wilt u religieus erfgoed in Brugge ontdekken? Dan is de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna met Kind van Michelangelo een aanrader. De Sint-Salvatorskathedraal en de Basiliek van het Heilig Bloed zijn religieuze bezienswaardigheden die de stad Brugge typeren, en ook de Jeruzalemkapel en de Sint-Annakerk trekken veel toeristen. Wilt u helemaal tot rust komen in het hart van de stad? Brugge beschikt over mooie parken zoals het Minnewaterpark of de Brugse Vesten met de Sint-Janshuismolen, het Koningin Astridpark, Het Graaf Visartpark of Hof Sebrechts. 

 

Brugge ontdekken met kinderen

Ook voor wie met kinderen naar Brugge komt, biedt de stad veel mogelijkheden. Zo bieden de meeste musea aangepaste programma’s voor kinderen, zoals het Volkskundemuseum, het Guido Gezellemuseum en het Archeologiemuseum. Het subtropisch zwembad S&R Olympia en het Boudewijn Seapark zijn aanraders, en in de kinderboerderij De Zeven Torentjes en de speeltuin van het Astridpark leven zij zich gegarandeerd urenlang uit! Wilt u Brugge ontdekken en wenst u nog meer informatie? Contacteer ons gerust of raadpleeg de website www.visitbruges.be. The Swan Hotel Collection garandeert u een aangenaam verblijf in de stad.

Top hotels
Top locaties
Brugge ontdekken Brugge hotel bezienswaardigheden in Brugge ontdekken
Hotel Aragon
Naaldenstraat 22, 8000 Brugge
+32(0)50 33 35 33
Brugge ontdekken Brugge hotel bezienswaardigheden in Brugge ontdekken
Hotel Dukes' Palace
Prinsenhof 8, 8000 Brugge
+32(0)50 44 78 88
Brugge ontdekken Brugge hotel bezienswaardigheden in Brugge ontdekken
Grand Hotel Casselbergh
Hoogstraat 6, 8000 Brugge
+32(0)50 44 65 00
Brugge ontdekken Brugge hotel bezienswaardigheden in Brugge ontdekken
Hotel The peellaert
Hoogstraat 20, 8000 Brugge
+32(0)50 33 78 89