€10 korting per nacht bij online reservering

Evenementen in Brugge

The Swan Hotel Collection

Brugge is de ideale reisbestemming voor een gezellige uitstap of een ontspannend weekendje weg, niet alleen omwille van de perfecte mix van cultuur, geschiedenis en romantiek, maar ook omwille van de vele bezienswaardige evenementen in Brugge. De stad organiseert regelmatig evenementen die een unieke belevenis opleveren. Wij lijsten graag voor u op welke evenementen in Brugge een bezoekje waard zijn.

 

Evenementen in Brugge: Processies

Bent u op zoek naar unieke evenementen in Brugge? De stad organiseert om de zoveel tijd memorabele processies. Jaarlijks vindt in Brugge de Processie van het Heilig Bloed plaats. Deze religieuze optocht bestaat uit een stoet van grote praalwagens waarop scènes uit het Oude en het Nieuwe Testament uitgebeeld worden. Om de vijf jaren kan u in Brugge ook de Praalstoet van de Gouden Boom bewonderen. Met deze feeërieke stoet viert de stad haar bestaan en brengt ze een hulde aan de belangrijkste momenten uit de Brugse geschiedenis. Vierjaarlijks vinden ook de Reiefeesten plaats langs de sprookjesachtig verlichte Reien en op de Burg.

 

Foto: Jan Darthet

Sportieve evenementen in Brugge

Als u op zoek bent naar sportieve evenementen in Brugge, dan moet u beslist de Elfstedenronde bijwonen. In juni is de stad het decor voor deze roemrijke wielerwedstrijd, die in en om Brugge gereden wordt. De eendaagse wedstrijd voor beroepsrenners trekt doorheen elf steden, maar de start en de aankomst zijn meestal in Brugge. Indien u een wielerfanaat bent en op uitstap bent in Brugge, dan is dit evenement absoluut niet te missen.

 

Foto: Jan D'Hondt

Jaarlijkse evenementen in Brugge

De werelderfgoedstad organiseert ook veel jaarlijks terugkerende evenementen in Brugge. Zo is er de Kerstmarkt met befaamde schaatspiste waar u op-en-top kan genieten van de kerstsfeer. In mei is er de Meifoor, en ook voor de Zandfeesten moet u in Brugge zijn. In de UNESCO-werelderfgoedstad vinden jaarlijks het Bierfestival, het Cactusfestival en het Musica Antiqua Festival plaats, en ook het sfeerfestival Moods en het foodfestival Kookeet zijn niet te missen evenementen in Brugge die jaarlijks terugkeren. Voor meer gedetailleerde informatie kan u een kijkje nemen op www.visitbruges.be. U kan overnachten in één van de stijlvolle hotels vanThe Swan Hotel CollectionBoek nu rechtstreeks bij ons en geniet van de meest voordelige tarieven, of contacteer ons voor meer informatie. 

Top hotels
Top locaties
Evenementen in Brugge evenementen Brugge Brugge hotel
Hotel Aragon
Naaldenstraat 22, 8000 Brugge
+32(0)50 33 35 33
Evenementen in Brugge evenementen Brugge Brugge hotel
Hotel Dukes' Palace
Prinsenhof 8, 8000 Brugge
+32(0)50 44 78 88
Evenementen in Brugge evenementen Brugge Brugge hotel
Grand Hotel Casselbergh
Hoogstraat 6, 8000 Brugge
+32(0)50 44 65 00
Evenementen in Brugge evenementen Brugge Brugge hotel
Hotel The peellaert
Hoogstraat 20, 8000 Brugge
+32(0)50 33 78 89