€10 korting per nacht bij online reservering

Rondom Brugge

The Swan Hotel Collection

Brugge is niet alleen de perfecte bestemming voor een weekendje weg, maar ook voor wie er een langere tijd tussenuit wil. U kan enkele dagen in de stad vertoeven om de bezienswaardigheden in Brugge te ontdekken om er nadien diverse uitstappen naar de prachtige steden rondom Brugge aan te koppelen. Ook de omringende steden en dorpen zijn de moeite waard om te bezoeken. Rondom Brugge ontdekt u de meest betoverende en idyllische plekken. Verblijven doet u uiteraard in een hotel in Brugge van The Swan Hotel Collection.

 

Damme rondom Brugge

Rondom Brugge ligt het bevallige Damme, dat tot de verzanding van het Zwin dienst deed als overslaghaven van Brugge. De Damse Vaart, één van ’s lands mooiste stukjes natuur door zijn prachtige populieren, voert u naar het Uilenspiegelstadje. Vanop de nostalgische raderboot Lamme Goedzak, die heen en weer vaart tussen de middeleeuwse stad en de Brugse Noorweegse Kaai, geniet u van een adembenemend decor. Elke tweede zondag van de maand wordt Damme omgetoverd tot een reusachtig boekendorp.

 

Lissewege rondom Brugge

Indien u houdt van nostalgische charme, dan moet u beslist het dorpje Lissewege rondom Brugge bezoeken, een middeleeuwse bedevaartplek met witgeschilderde polderhuizen en uitgestrekte akkers. Ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk met Mariabeeld is een bezoekje waard. Wie deze toren beklimt, wordt beloond met een weids uitzicht over de polders. Ook in Lissewege, dat bekend staat als ‘het witte dorp’, bevinden zich restanten van het abdijcomplex Ter Doest en het Heiligenmuseum met honderdtwintig beelden van patroonheiligen. Na deze uitstap keert u zorgeloos terug naar uw hotel in Brugge.

 

Foto: Jan D'Hondt

De Kust rondom Brugge

De Kust kan niet ontbreken op het lijstje van wie unieke plekken rondom Brugge wil bezoeken. De Kust is dé smeltkroes bij uitstek van natuur, cultuur en winkelstraten en elke badstad heeft zijn eigen unieke troeven. Aan zee komt u telkens opnieuw tot rust. Flaneer over de kuststrook of de wandelboulevards, adem de frisse zeelucht in of trakteer uzelf op een visschotel op een terras met zeezicht. Brugge bevindt zich vlakbij De Vlaamse Kust, waardoor u perfect kan overnachten in een hotel in Brugge van The Swan Hotel Collection.

 

Bron: www.flandersfields.be

De Westhoek rondom Brugge

Rondom Brugge bevindt zich ook de Westhoek met zijn eindeloze vergezichten en heuvels. Voor wie op zoek is naar een authentiek vakantieoord met verstilde dorpjes, herbergen en idyllische plekjes weg van de drukte. Vanuit Brugge worden diverse dagexcursies georganiseerd naar de Westhoek, waar ook traditioneel de Last Post plaatsvindt, een eerbetoon aan de gesneuvelden van Wereldoorlog I. Brugge is de ideale uitvalsbasis om deze mooie plekjes rondom Brugge te bezoeken. Boek nu rechtstreeks uw verblijf bij ons, geniet van het voordeligste tarief en van al het moois dat Brugge en omstreken te bieden heeft. Wenst u meer informatie? Contacteer ons gerust! 

Top hotels
Top locaties
Rondom Brugge Brugge hotel hotel in Brugge
Hotel Aragon
Naaldenstraat 22, 8000 Brugge
+32(0)50 33 35 33
Rondom Brugge Brugge hotel hotel in Brugge
Hotel Dukes' Palace
Prinsenhof 8, 8000 Brugge
+32(0)50 44 78 88
Rondom Brugge Brugge hotel hotel in Brugge
Grand Hotel Casselbergh
Hoogstraat 6, 8000 Brugge
+32(0)50 44 65 00
Rondom Brugge Brugge hotel hotel in Brugge
Hotel The peellaert
Hoogstraat 20, 8000 Brugge
+32(0)50 33 78 89